June 3, 2015

Happening In JB : Hello Kitty Town


Assalamualaikum w.bt



Entry sebelum nie i der citer pasal Legoland kan. This time nak cite kita satu familia berhappening kat JB gak tapi kat tempat yang paling anak dara suka. Yessss...dekat Hello Kitty Town. Kitaorang pergi ari sabtu, mula-mula cadang tue nak pegi time ari jumaat gak, lepas pegi Legoland. Tapi masa tue cam tak cukup masa ajer, jd kami extend lagi satu ari di JB.










Sarapan pagi kami di Zam Zam Beriani. Macam2 hado, paling sedap lontong kuah dan mihun sup ayam diorang. Owh yer..thanks kepada sahabat2 ex poli i di Johor yang banyak bagi opinion makan malam dan sarapan pagi yang sedap di mane.








Kami bertolak pergi ke Hello Kitty Town nie pagi2 lagi dalam pukul 10.30 pagi dah terpacak kat sane. Tue pun dah ramai owang. Kebanyakan owang yang datang memang dari negara seberang la (Singapore). 




Harga tiket macam biasa boleh tengok kat laman web nie   Hello Kitty Town . Tapi price untuk sesapa ada MyKad memang berbeza sikit la. Dapat lagi murah dari harga tiket untuk biasa. So kami amikynag 2 park pass. 2 park pass nie untuk lawatan ke Hello Kitty Town dan Big Club. Untuk cite Big Club nie i akan cite tuk next entry yer. Nanti takut semak sangat pos nie.
: contoh daily activity card (mr.google)



Since kowang dah beli tiket, owang kaunter akan bagi  card invitation Hello Kitty. Dekat belakang card tue ada tempat untuk cop bagi pengesahan kedatangan kowang setiap kali kowang lawat studio diorang. Tak silap i ada dalam 7 tempat yang boleh kowang lawat dalam Hello Kitty Town.





: size ukuran budak yang diluluskan



: excited nie budak2 macam cawan besar..kihkih




: berpusing2 kepale makcik naik cawan nie





Kat situ ada tempat Dream Photo Garden. So kowang lei la tangkap gambar dengan maskot2 comei Hello Kitty. Nak guna pakai khidmat photographer kat saner pun lei gak tapi kena beli photo kat booth diaorang la. Harga? memang agak mahal bagi kami. So cam tak berbaloi nak beli. Bergantung sendiri pada individu sendiri, kalo duit banyak aper salah yer tak pyh susah bawak camera. Tapi zaman dah canggih mesti nak bawak camera kan ke mana sahaja pergi.














Kemudian kami beratur untuk masuk second studio lak. Cam biasa kena beratur sebelum masuk. Sampai sahaja pintu nak masuk, diaorang akan mintak kad invitation hello kitty untuk pengesahan kehadiran.









: sempat lagi anak beranak nak tangkap gambar..comei sangat tempat nie



Dah dapat masuk, masing-masing macam jakun sikit tengok tempat kediaman Hello Kitty Town nie. Cantik sesangat ok. Yang pasti memang comei dan kiutta muka2 kitty yang terpampang kat setiap wall dalam house kitty. Accessori kitty pun comei bebenar. Macam nak bawak balik jer jadikan koleksi anak dara.





: muka akak moyok sebab kena paksa ibu tangkap gambar..hohooho



: sampai 4 helai baju hello kitty kena bawak semata2 nak
matching dengan suar dan kasut akak..gara2 peel anak dara sulong i




Yang nie plak kat tempat ruang makan cik kitty kiter. Memang awesome sesangat hokey!!













"Ibu, besh yer ada piano, pastu letak patung kitty akak kat rumah letak cam kat tempat piano nie kan ibu", kata anak dara.

Erm...ibu tak mampu nak beli sayang intan payung..yang ibu mampu hanya lah piano mainan 
yang tekan button on off jer.












cuba teka sapa awek amoi sebelah uwais?...hehehe...tergolak jer mak amoi tue tengok telatah anak bujang i..huhuhu





: almari barangan kitty..cantik taw..nak camnie lei x




Sementara check in studio lain, meh kita posing sebentar..kihkihkih









Aksi anak2 yang tak sering gusi buat i ketawa..rasa puas ati bila anak2 suka. Ada rezeki lagi kita pergi tempat yang lagi besh yer..ke mana? oversea plak...hihihihi












Nie part yang paling anak dara i nanti2kan..ruang dapor yang sangat2 comei dan cantik untuk memilikinya...ermmm..bila dipikir2kan kalo nak beli satu set dapur kitty mahunya berpuluh2 ribu eden kena kuarkan duit. Takpe la kak dapat usik dan tengok pun jadi la.





: berangan i nak dapo mainan ank dara camnie..mimpi je la

: ibu pun nak turut serta selfie gak

: ibu kena paksa pakai apron oleh anak dara..erm..ntah cam per
jer rupa i..redha jer la kena buli dengan anak dara







Bathroom cik kitty kiter..besar bebenor tompek mandik cik kitty nie. Jeles i taw!




: teruja anak2 eden

: i pun nak main mirror oh mirror.."who most beautiful in here"






Tempat bilik beradu cik kitty kiter...nyaman dan empuk sungguh tilam cik kitty nie.











Dekat cni tempat bilik belajar cik kitty kiter..cantik takkkk!!!!









p/s: sesapa yang nak bercuti dekat Legoland or Hello Kitty Town xlei pegi sehari kena pegi secara berasingan baru puas dan sonok..{ye..ye..ye..plan asal i dulu ikutkan nak pegi sehari jer tapi keletihan dan moody jer rasa nak catch up semua tempat dalam satu hari..ok}


Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...