February 17, 2015

Hari Wilayah Persekutuan dan Putrajaya


Assalamualaikum w.b.t


weit..weit..time to story!!!...nie nak cerita mengenai Hari Wilayah Persekutuan dan Putrajaya yang berlangsung pada 7 Februari 2015 di Dewan Futsal Presint 18 Putrajaya ...memang sonok dan meriah sesangat hokey..





sampai ketiak nie dah berpeluh dek kerna cuaca yang panas dan orang yang ramai...sik bik kami datang awal dalam pukul 7.30 pagi dah sampai kat sana.mula2 sampai tue kena pergi daftar nama dulu di kaunter pendaftaran nama bagi cabutan bertuah..wajib kena bawak ic yer, tak kisah la nak taruk nama mak ker ayah ker adik beradik...janji kena ada ic..sebab cabutan bertuah tue diaorang sebut nama dan kena tunjuk ic baru lei collect hadiah.

: beratur panjang owang
: besawww ngangga mulut abang uwais
: t-shirt dier wajib ada gambo SuperMan
Pagi tue diaorang sediakan makanan mihun..tapi kena beratur..ketika tue memang tak ramai orang lagi..lepas kami abis makan..amik!...panjang sepanjangnyer owang beratur...terutamanya masa nak amik minuman panas...ramai sangat...sampai nak sesak nafas dibuatnyer. Kebetulan time tue pun i dengan umairah dah beratur siap2 nak amik air panas..dapat la 2 gelas air teh tarik dengan 2 gelas ais. Hilang kejap kehausan kat tekak nie.



: awww seksi akk..kata nak jadi muslimah kak..nie dah gaya k-pop
: abang uwais siap buat aksi ultraman


Macam-macam aktiviti diaorang buat..nak sanggup or tak sanggup nak join jer...i dengan husband dok cibuk belek udak2 nie sampai dah tak sempat nak join game..sonok gak tengok teletah mak bapak main, ada tergolek2 pun ada...lawak!
aktiviti nie habis sampai kul 1 petang...memang letih dan kusam dah muka kami anak beranak.


: kata bang uwais kayu tue pedang thundercat dier..jgn diusik
: abang uwais mare ibu tangkap gmbr dier
: hambooiii nakal adik dengan ayah...siap kenakan abg uwais


menu makan tengah ari diaorang sediakan ialah nasi putih, ayam masak merah, daging masak kari, sayur campur, buah tembikai dan kek pisang...time nie pun memang ramai orang beratur tak hingat..owh yer time kami nak otw ke khemah makan, tiba2 ada owang hulur 2 pek set ayam KFC tapi hulur kat udak2 jer tau...diaorang kater ada sponsor untuk makanan budak2...hambooiii..meriah bebenar.


: focus abang makan KFC..sampai taknak share dgn ibu


lupa nak habak, hadiah utama cabutan bertuah adalah kereta proton saga kaler putih pastu motosikal, basikal dan barangan elektrik...yang barangan elektrik tue bukan yang cikai2 yer jenama tau...panasonic, elba, philip avent, samsung etc...hadiah tv 32 inci, 42 inci dan 48 inci...bertuah badan sapa yang dapat tue.Alhamdulilah..

: palyground kt padang futsal P18, Putrajaya
: tengok ayah cibuk naikkan uwais kat tempat permainan
: masing2 dah penat main...tapi happy sesangat
: muka adik yang dah kepenatan...makan pun cam tak lalu
jer yer dik..sebab panas terik


kitaorang time tue tak bepa nak bertuah sangat..tapi kategori bertuah gak la dapat makanan dan minuman free untuk sarapan pagi dan tengah ari...sapa nak belanjakan {nak sedapkan ati nie}..tapi aktiviti camni memang sonok sangat...kalo lei next time Dato' Kun Nan kena anjurkan lagi program yang sebegini...tak rugi pun sapa yang pergi..ok la tue jer nak citer...bew..bew...wslm




: abang uwais semangat nak jadi goalkeeper cam fahmi apex

: abang uwais nak tunjuk badan dier lei lentur..hebat anak ibu cam four avenger

: time nie masing-masing bangun untuk menyanyikan lagu Negaraku
dan lagu wilayah persekutuan


: nampak jer adik, ibu tangkap gambar dier
: time nie mata adik uqayla dah kuyu semacam

: Dato' Ku Nan tengah berucap


: akak umairah paksa ibu tangkap gambo,
ibu pun dh keletihan sesangat 

: rajin anak ibu membaca yer..pandai baca ker tue


: masing-masing excited dapat belon dari clown

: lapau bebenar ker anak ibu tue sampai makan belon

: sonok la abg uwais dpt belon pedang..
lawak tgk muka akak umairah

: my love nur umairah



p/s: pasni kalo ada majlis cabutan bertuah, sila la roger2 sama dengan i nyer...dapat umah sebijik wokeh gak..kihkih



Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...