September 26, 2013

Ada Apa Dengan Ibu Mengandung?


Assalamualaikum w.b.t


Ok..ok..ok bawa bersabar ye kawan-kawan semua..hehehe..mesti ramai yang tanya bila la i nak bercerita kisah-kisah pregnant untuk 3rd child kami nie...bukan tak nak cerita awal-awal tapi nak bagi feeling tue datang dulu baru seronok nak taip and cerita panjang-panjangkan..tak der la panjang sangat pun takut orang yang baca pun dok bosan jer baca..yang biasa-biasa jer..tue yang nak kena edit-edit sikit..ceh ingat editing skrip ker...huhuhuhu...pusing-pusing hait situ gak cerita ye..lalalala~~~


Few of people yang terserempak dengan i tanya pasal perut yang comei niekan..antara soalan-soalan cepumas untuk i:

1. Dah berapa bulan?

2. Anak ke berapa?

3. Tahun lepas bukan mengandung gak ker?

4. Kecik perut?

5. Pregnant kali nie ok tak?

6. Anak yang sulung and second dah berapa umur?

7. Seronok baca blog awak..bila nak update 3rd pregnant nie?


Hahahaha..panjang sungguh ibu buyong nie nak explain and jawab satu-satukan...yang tak larat nyer soalan cepumas dengan soalan nombor 3...kahkahkah...kalo ada jer someone yang kenal i and duduk same building opis dengan i memang akan perasan..that means memang mereka-mereka nie prihatin dan selalu melihat i dan ambil tahu pasal i..hehehehe..majoriti said congratulation to us..thanks you!!~~~ next year ada lagi kut...hahahaha...tak larat makcik tau.. (^_^)... {keje ako buat kilang anak je la kan}...hehehe...semua ye rezeki Allah s.w.t..mohon-mohon diberikan kesihatan dan umur yang panjang...10 orang anak pun i sanggup..hihihi...chewah~~~ sanggup ke? (T_T);
 
 
Alhamdulilah next week kandungan i dah masuk 28 week (7m)...sekejap jer rasa...baru lepas bersalin dah tahun nie bersalin lagi..kihkihkih..hebat..hebat..hebat..hebat ker?..i percaya dan yakin pada Allah s.w.t dan berdoa semoga kelahiran ketiga nie lagi senang dan mudah dari kelahiran muhammad uwais..
 
 
Next check up nie seharuslah wajib untuk i minum air gula..ermmm..sekarang nie redha jer kalo kena minum air gula nie...tapi alhamdulilah pregnant kali nie 28 week baru kena minum air gula...hopely bacaan MGTT ok..amin...sebelum nie pregnantkan umairah dan uwais 2x kena minum sebabnya berat badan naik mendadak..sampai 4kg dalam sebulan jer...ok nanti kita update yang lain lak yer..ada kerja ckit nak buat..
 



 
time ini i baru hamil 3 bulan..kalo tanya gambar terkini..masih lagi segan nak tunjuk sebabnyer ibu buyong nie masih belum bersedia nak posing..ekekeke..perasan je kan..


 
Tatataata..titutitu!!! wasalam


Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...