YuP

Cahaya

January 9, 2013

Gara-gara Katil Tak Nak Balik



Assalamualaikum w.b.t

Pertama kali bawak si anak bujang pergi jejalan nie since dah 2 bulan lebih baru nak berani bawak anak i kuar..ye tempat pertama yang kami bawa ialah ke IKEA dan itulah tempat yang paling dekat dengan rumah kuarga i..so nak dipanjangkan cerita kami pergi sana pun ada satu matlamat iaitu membeli wardrobe ank dara coz dah tak cukup dah wardrobe yang sedia ada. Ayat seharusnya perlu diucapkan hukumnya adalah wajib membeli nyer..so bertambah-tambahlah lagi wardrobe dihalaman bilik kami..hihihi..


Ketika bershopping sakan tue kami saja survey katil udak2 then kebetulan uwais dah rasa cam penat jer duk dalam stroller, so kami pun lepak dan duduk kat katil yang diorang dah deco sambil meletakkan uwais kat katil tue jugak.


Bila dah letak tue..punya la gembira anak bujang nie sampai bergolek2 kat atas katil and sampai tak nak balik...owang disekeliling i dok pandang anak bujang i..setiap kali owang lalu lalang mesti puji uwais cakap anak i comei, tembam la, periang la...kadang-kadang tunggu jugak owang puji ibunya xp tak der pun..bila tengok gaya uwais cam xnak balik jer jadi kalut la kami tapi uwais tak menangis cuma nyer ia buat2 beratkan badan dan gelak2 cam xnak balik..my hubie pun kata "ntah-ntah uwais nie nak katil nie kut yang"...ermmmmm panjang ckit ermmm ye tue..dah la time tue nak dibajetkan duit yang sedia ada coz lagi 2 week nak menunggu gaji masuk..hehehe..anak dara i pun dah cakap "eli la bu"..."nak..nak..nak"...abis yang i dah tercengang..kalo nak belikan bukan 1 katil xp 2 benda termasuk tilam dan cadarnya..so hubie pun dok memujuk i suwuh belikan jugak tuk die punya..


Dan last solution i ckp kat anak dara i "nanti ibu belikan katil yang lagi besar untuk akak nyer..yang nie katil kecik"..hehehe baik punya ayat..nasib baik anak dara i percaya ckp i xp cian pun ada..sabarnyer akak ibu akan kotakan janji ibu pada akak..cuma cepat atau lambat sahaja..


So berbalik cite yang anak bujang i tadi akhirnya ayah nyer yang terpaksa memujuk..terus angkat die then letak kat stroller dan tak sampai 5 minit terus terlentok anak bujang tido oleh kerna kepenatan..cian uwais!!..hehehe..nie gara2 ayahnyer nak beli macam2..time nie mood ibunya nak membeli belah tak muncul lagi hehehe..tue la macam2 ragam anak2 nak kena dihadap tapi bila dipikirkan secara positif kadang2 tue ntah2 dlu lagi teruk i waktu kecik2 kut kalo lei bergolek kat shopping kompleks tue dah bergolek i satu bangunan tue..hihihi..tue la adat hidup..dan menunjukkan anak2 dah tahap minimum progresif dan aktif..



: udak tembam yang tak nak balik


: sonok coz empuk tilam + bantal nyer


: katil siap berpayung lg tue


: uwais buat muka pujuk ayah nyer kata xnak balik...hihihi





: letak aja dlm stroller trus tdo..