YuP

Cahaya

July 24, 2013

Uwais Turning 1 Years Old



Assalamualaikum w.b.t

 
Pejam celik pejam celik sekejap aje anak bujang i nak masuk 1 tahun ( 22 Ogos 2013) nie. Rasanya tak sampai berapa saat, minit dan jam dah berlalu. Nur Umairah pun dah masuk 2 tahun 6 bulan. Sekarang nie pun anak dara sibuk merengek suwuh hantar dia ke taska cendiakawan dekat rumah i sebabnya nak belajar. Setiap hari bawa beg pink dia ke hulu hilir. Siap dengan pencil colour and buku penuh dalam beg dia. For your information anak dara i dah pandai pegang pen or pensel dengan sendirinya and cara pegang pun 'cantik' tau. Kalah i zaman kanak-kanak dulu. Alhamdulilah setiap malam kami berdoa semoga anak-anak kami menjadi soleh dan solehah..Amin.
 
-------------------------------

Cerita pasal anak bujang i, untuk makluman sahabat-sahabat semua, uwais sudah mula pandai melangkah dan berjalan walaupun langkahnya yang paling banyak pun 7 langkah. Apa-apa pun anak bujang nie lebih cepat daripada akaknya. Yer, i mengaku setiap anak berlainan cara pembelajarannya. So far anak bujang pun dah menunjukkan nak tumbuh gigi. Selain itu, yang i perhatikan anak bujang i nie kuat merajuk tau. If lambat buat susu or lambat melayan karenahnye mesti merajuk dia panjang sampai tired dah kami nak memujuknya. Tapi yang pasti kami tahu reasonnya..hehehe..sapa yang cepat tangkap tue memang akan tau la kan. Anyway ramai yang request dekat i, especially ramai yang hantar email dan comment in blog suruh i tempel muka uwais waktu baby. Tidak dinafikan yang i banyak upload gambar anak bujang melalui instagram dan facebook. So untuk memenuhi kehendak semua i uploadkan sebahagian gambar yang terdapat dalam koleksi komputer i ok. Terima kasih kepada rakan-rakan blog yang sentiasa membaca perkembangan i yang tak seberapa nie. Daripada bujang, kahwin, anak sorang sehinggalah anak yang ke-2.
 
-------------------------------

 
Disini saja i nak menyelit kata-kata salah seorang saudara seislam i di instagram "jangan dibicarakan tentang rezeki kerana rezeki yang diberikan kepada mu oleh Allah s.w.t ada berbagai bentuk dan cara". Ya rezeki yang dilimpahkan kepada seseorang bukan sekadar wang ringgit tetapi salah satunya adalah ilmu dan anak. Alhamdulilah harta dan amanah yang paling bernilai dalam hidup i adalah anak-anak. Sekarang nie diri ni tengah sibuk membuat preparation untuk celebrate birthday anak bujang. Kemungkinan i akan buat di luar dan kecil-kecilan tetapi meriah insyaallah. Cadangan kami juga nak buat bacaan doa selamat sedikit. Tapi semua masih dalam perancangan. Sesiapa yang ada idea nak utarakan untuk sambutan majlis kelahiran muhammad uwais boleh la comment kat blog i. Sangat dialu-alukan tau!!


Berikut merupakan gambar-gambar cute Muhammad Uwais untuk tatapan anda semua..layanss!!~~


 :: 2 month ::


 :: 2 month ::
 
 
 :: 3 month ::
 
 
 :: 1 month ::
 
 
 
 :: 2 month ::






p/s: Doakan kebahagian dan kesejahteraan kami sekeluarga ye.. ^_^

July 9, 2013

Legging For Preggings (Maternity)



Assalamualaikum w.b.t
 
 
Hye..
Just nak sharing bagi ibu-ibu cute yang mengandung di luar sana yang susah-susah sangat nak mencari seluar jenis legging yang selesa dan nyaman untuk dipakai sama ada dirumah atau window shopping diluar...i memang suggest sangat-sangat kat korang this legging...okesss!!!
So di sini ada one of my member yang sangat-sangat la prihatin nak sharing kat i bagi ibu-ibu yang preggie yang nak tampil cantik, seksi dan selesa..u'alls boleh la go through laman web nie Fashion Valet ... macam-macam dress yang cantik dan price yang reasonabe untuk u'alls shopping sakan baik yang preggie or tak preggie...memang cantik-cantik..berdasarkan pengalaman member i yang wearing this legging memang sangat-sangat berpuas hati dan siap borong sampai 5 pasang  dalam masa 2 hari sahaja tau..macam-macam jenis colour ada..Selamat Bershopping!!!~~~



Quarter Preggings in BrownQuarter Preggings in Brown
  • KidzALot MaMa

    Quarter Preggings
    RM49.90
  • Quarter Preggings in PurpleQuarter Preggings in Purple
  • Quarter Preggings in Purple

     

    Quarter Preggings in PinkQuarter Preggings in Pink
  • Quarter Preggings in Pink

     Quarter Preggings in OrangeQuarter Preggings in Orange

 
 
 
 
 
Full Length Preggings in Green

KidzALot MaMa

Full Length Preggings i...
RM59.90
 
  • Full Length Preggings in BrownFull Length Preggings in Brown
    Full Length Preggings in Brown

     

     
  • Full Length Preggings in YellowFull Length Preggings in Yellow
    Full Length Preggings in Yellow

     

  • Full Length Preggings in Navy BlueFull Length Preggings in Navy Blue
    Full Length Preggings in Navy Blue

     


  • Quarter Preggings in Orange
     

    July 8, 2013

    Kawaii VS Giyomi


    Assalamualaikum w.b.t
     
     
    Mulut malas nak berbicara maka tangan haruslah rajin menaip perkara-perkara yang mengarut nie kan...hahaha..apa-apa pun mood nak menaip dah ada so korang lain jer la kan..hihihihi...anyway version buat muka-muka giyomi dah kurang dengar dah kan...dulu bukan main famous..yang perasan diri tue giyomi pun ada cam i...statement i "ada ako kisah"...dulu i mabuk dengan buat muka ala-ala kawai style jepun and now buat muka ala-ala giyomi versi korea...pasni tak tahu la version apa pulak kan...layan jer la...

    Zaman anak dara tak kahwin lagi boleh lar nak buat muka style cam budak2kan tapi dah muka nie tak seberapa nak budak dah maka haruslah dalam kepura-puraan ibu anak dua nie buat muka comei dan gedix-gedix sikit..so anda semua dapat lar bertahan sejenak rupa yang "comei" and "gedix" nie sebentar nye...muahahahamuahahah~~~