August 15, 2012

:: Anak Dara..Owh..Anak Dara::


Assalamualaikum w.b.t
Umur anak dara i dah 19 bulan so memang macam2 dier dh pandai wat..yang xsangkanyer nur umairah dah pandai blajar menyebut ayat2 bahasa baku..yang paling proud ngan nur umairah ialah dier lei sebut ayat2 yang i cakap dekat dier dengan merepeat semula..xp ada pelat2 ckit2 la...skang nie pun nur umairah macam manja sgt dengan i..al maklum sebelum nie anak dara nie memang rapat bebenar dengan ayah nyer..xp kebelakangan nie semenjak i tengah menunggu saat2 keahiran adiknyer, nur umairah seolah2 memang nak perhatian i sepenuhyer..hehehe..memang anak dara i nie bertuah..hihihiihi..sebelum anta nur umairah kat umah kakak ipar maka nyer i kne snap gambar anak dara nie manyak2..tengok la macam2 aksi manja dan seksi anak dara nie..kiss ckit kakak~~~ muahkss..

p/s: ketika i tulis entry nie i dah masuk 40 weeks dan still working coz xder g tanda2 nak bersalin..doakan2 i bersalin pas raya yer..hehehe..xp dlm buku merah memang dah letak 21.8.2012 nie kne serahkan diri kat hospital..so memang jawabnyer i bersalin kat Hospital Sungai Buloh..beraya kat hospital ari raya ketiga.. :)

:: owh my god::

::aaahhh~~~::

::muahkss..to u lar::

::eeeii!!!::

::arghhh~~~~::


::blikkk!!!~~::
::sakit lak mulut nie..hihihihi::

August 10, 2012

:: Syahdhu Yer Raya Tahun 2012 ::

Assalamualaikum w.b.t

Tatkala skang nie rmai kuarga yang membeli belah tuk persiapan raya taun nie..i pun wat persiapan raya..xp persiapan tuk bersalin dan berpantang..hehehe..kalo kampung tue kita yg tak sabar nak pergi beraya umah sanak saudara..tapi kali nie i menunggu org yang datang beraya umah i..owang lain dapat baju, pakaian dan kasut baru xp i lagi hebat dapat baby baru..kalo dikira-kirakan Nur Umairah lagi untung sbb dapat baju baru, kasut baru, stoking baru dan dpt adik..so yang paling meriah yang lagi sonok adalah anak dara i..semua dapat baru..cuma ibu dan ayah nyer shj xdpt nak join kakak pergi beraya kat kampung di johor..xp ibu dah wakilkan kakak untuk kutip duit raya sekali ngan tuk adiknyer sekali..hehehehe..al maklum ibunyer xdapat beraya dan haruslah menghantar wakilnyer disana yer...hohohohoho...alhamdulilah taun lps i dapat posa penuh time preggiekan Nur Umairah..untuk adik nyer pula syukran masih posa lagi dan xder tinggal2 cumanyer xtau dapat posa penuh or x coz lagi 9 ari lagi untuk berposa..taun nie juga mama dan papa i dapat cucu no. 3..insyaallah..doakan i dan bb selamat dan sihat walfiat..ku harapkan doa2 dari kalian semua yak~~..uuhuhuhu

Cam2 citer dengar dlm blog nie citer pengalaman bersalin kat hospital putrajaya nie..ada kater layanan bagus ada yang kater x..doa2kan la urusan bersalin i nie dipermudahkan..Amin..xp jangan tanya bersalin kat hospital maner yer..coz dlu nak sgt bersalin kat hospital putrajaya..n then last-last kne tendang kat hospital sg. buloh..nasib baik dekat ngan umah parents dan time tue tak dilate g cuma air ketuban jer mengalir sikit2..tuk bb kali nie xtau la ada tanda ker or trus sakit jer...harap2 jgn la kne induce..pe2 pun kali nie memang hepi sangat2 coz dapat beraya dengan my big family/ahli baru..hehehe..doa2kan terbaik tuk i, bb dlm pewut nie dan kuarga i...AMIN

**i lampirkan beberapa gmbr yg syok sndr tuk tatapan anda semua..zasss...hohohoh





August 9, 2012

:: Ibu Preggie Shopping ::

Assalamualaikum w.b.t

Actually dah lama nak update cite i g bershopping sakan beli barang (toys) Nur Umairah kat IKEA ari jumaat minggu lepas..dalam kepala i nie memang ingat nak bershopping selagi terlarat badan nie kalo berjalan..kalo ikutkan memang nak borong semua xp hubie pesan beli apa yang nak sangat beli dlu pastu baru beli barang yang lain..ari jumaat pas alik kejer trus mandi dan bertolak g IKEA..takut jalan jem gpun time tue memang owang balik keje..jadi shopping sakan..ingatkan nak bawa Nur Umairah baru g IKEA xp hubie kater xkut xsempat nak amik and pegi IKEA coz takut tutup bila dah sampai sane..berbukakan dlu kurma dan kuih tart yang opismate bagi dalam kete bru trus g shopping...kaki nie al maklum memang laju la kan..hehehehe..so nie sahaja barang yang memang teringin nak belikan untuk anak dara intan payung ibu nie..memang Nur Umairah suka sangat..xder la dier bosan main permainan yang ada kat umah jer..gpun toys yang i beli nie pun baby lei main coz wat dari kain kat bukan dari jenis plastik..keselamatan tue penting tau..

::sempat lagi snap dlm lift..harus ok.. ::

::time nie memang dah sarat dh..
shopping memang dh xigt dh::

::contoh deco yg IKEA wat::

::comot x...sajer edit g nampak muka tue comot2::

Add caption
::pinggang mangkuk + cawan + sudu/garpu kakak..
dlu pergi kat cne xp dh abis stok::


::carpet tuk adk nur umairah::

::biskut favourite nur umairah::


 ::kerusi magic wonderland nur umairah:: 

::abaikan toys ipin, pororo dan rabbit tue yer..
tue bukn beli kat IKEA::

::nie yg toys i beli kat IKEA tuk nur umairah::

::TORVA blanket - khas tuk adik dan kakak::

::hiasan tambah yang sempat i wat kat bilik berpantang i::

::nie hiasan tuk depan pintu bilik::

::nie bayaran yg harus hubie bayar slps bershopping..::

August 8, 2012

:: Kakak Dah Tak Lei Tunggu ::


Assalamualaikum w.b.t





Gambar nie ditangkap ketika i amik anak dara nie minggu lepas..windu yang teramat sgt dan since i xbersalin lagi maka ari jumaat minggu lepas terus amik anak kat umah kakak ipar..jadinyer memang kne snap manyak gambar anak dara nie..kadang2 anak dara datang kat i dan usap pewut i cakap "baby..baby"..memang kakak xsabar nak jumpa adik..kne pujuk bb dlm pewut nie supaya kuar cpt ckit dan lei geng dengan kakak nyer..coz kakaknyer dah naik bosan main sowang2 kut kat umah...hehehehe...tggu nyer...mungkin adik kakak nak duduk lama2 ckit dlm pewut ibu dan mungkin nak kuar time raya kut..hohoho.





:: aksi rmanja kakak ::





August 6, 2012

:: Muka Tembam ::

Assalamualaikum w.b.t

Kat cni nak habaq ckit..hehehe..al maklum ibu mengandung nie masih lagi berada dicni dan masih lagi mampu membuat kerja untuk menaip blog..hahaha..xp jangan tanya i "haik lambatnyer"..actually xlambat pun xp dah blei terberanak la kalo ikutkan kandungan skang nie dah 38 weeks 5 days..cumanye bb dlm pewut i nie xmo kuar g mungkin dah sedap sgt duduk dalam nie {owang kater bb nak menternak lemak} dan makan makanan yang lazat2..semenjak seminggu nie memang ibunyer makan terlalu heavy sangat..jgn tanya naper..coz i pun xtau naper..kalo bersahur tue makan biasa2 jer xp bila berbuka tue mulut nie takkan berhenti mengunyah..kecuali time solat, buang air besar dan kecil jer stop..dah kul 11 pm kan mintak tlg hubie picit2 kan kaki dan pinggang..tue memang rutin wajib hubie lepas solat terawih..hehehehe..i luv u lah~~...jadinyer muka dan badan nie semakin la menembam..gambar nie i amik masa nak otw pergi berbuka posa di RED WOK Restaurant kat Bangi bersama-sama dengan opismate i..memang tembam...walalah~~@@!!





p/s : xsanggup nak upload lagi..nie jer la i paparkan..ihihih

August 3, 2012

:: Dah Rendam ::

Assalamualaikum w.b.t

I dapat akar bunga fatimah nie dari mak mentua i yang baru balik dari umrah..so gunakan sebaik mungkin..ikut je cara-cara bagaimana nak meminumnya { just klik kat cni my entry sebelum nie khasiat akar bunga fatimah }..owang kater time dah datang contration baru minum..dlu time pregnantkan nur umairah dlu time air ketuban i dah pecah xp ckit jer coz xlarat nak minum dan abiskan..pe2 pun semua nie kuasa Allah s.w.t..manusia hanya bertawakal dan berusaha hanya DIA yang dapat menentukan segalanya.

:: tq hubie coz tlg rendamkan tuk ayang..hehehe ::

August 2, 2012

Tudung Aidijuma



Assalamualaikum w.b.t



Mula-mula tue suka sangat tengok Datin Norjuma pakai tudung bawal yang kaler wonderful punya..wah~~tapi ntah bila2 lei datang ke butik AJ dan memborong ke semua tudung-tudungnya..yer la kadang2 tue owang lain pakai cantik bila tang kat muka kita tue ada jer tak kena...tapi i memang berminat sangat dengan material serta kaler tudung bawal aidijuma punya..so bila check kat fb, datin mengwar-warkan berita yang booth tudung aidijuma di buka di Karnival Borong Baju Raya @ Selangor.




Maka nyer kebetulan i pergi ke PKNS Shah Alam beli baju raya anak dara so sempat la menyinggah membeli 2 helai tudung bawal kod 204...nak beli yang lain lagi dah kena rembat dengan customer yg kunjung kat ctu sebab takder stok lebih...sangat2 la sedih..jadinya nie la jenis kaler tudung i sempat rembat sebelum owang lain rembat..nak beli online asyik malas dan tertunda jer..hehehehe









Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...