YuP

Cahaya

May 31, 2012

Vacation at Penang


Assalamualaikum w.b.t

This time nak cite ckit pasai kami pegi jalan2 di Penang. Actually manyak gambar yang nak ditangkap xp xsempat sbb terlalu manyak sangat aktiviti yang nak diwat. Actually i pegi sane adalah disebabkan hubie i ada Mesyuarat 5S kat sane sambil ada wat macam2 aktiviti. Hubie duk asyik mengajak maka bercuti la kami sekuarga disana. Sampai abis la duit poket hubie bershopping sakan beli barang i, hubie, anak dara i dan bb dlm pewut nie. Keseronokan bercuti kat sane memang xbolei nak dikira berbanding pergi kat cne tuk bekerja..memang lain kawan2ku..hehehe..ye la dtg cne bercuti bukannya bekerja. Sekali sekala merehatkan minda dan badan ibu yang preggie niekan. So far lei lagi la ibu preggie nie nak berjalan n bersiar2 tempat yg jauhkan. Dari terperuk kat umah. Insyaallah hujung tahun nie kami sekuarga berniat untuk menunaikan umrah..doa2kan kami ye..hehehe

::sampai2 terus nur umairah terjah atas katil::

::cantikkan bilik hotel nie - siap ada sinki basuh pinggan mangkuk gtu::

::almari yg besar - manusia lei masuk nie::


::toilet yg besar siap ngan tab mandi yg mewah::


::masing2 dh mengadap tv - ibu preggie la kne
amik gmbr tuk kenangan::

::pose kat cermin g nampak ibu preggie nie::


::chewah..saje jer nak tunjuk handbag yg baru beli - Bruberry::

::balkoni kat bilik hotel kami - mengadap laut g tue::


::malam dinner - nur umairah cbuk nak pkai seat belt kerusi::

::berhati2 ketika duduk dlm kerusi nyer::

::nur umairah ngah berborak ngan "jiran sebelah"::

::cute sgt - bru pas mkn muffin coklat n tngah
nak menyikat rambut::


May 30, 2012

Liquid Virgin Coconut Oil - Catalyst


Assalamualaikum w.b.t

Untuk entry kali ni i nak share ngan uoll's pasal pengambilan vco yg jenis liquid. Actually baru2 nie customer i order liquid VCO n dier kata memang besh..alhamdulilah i pun dah terikut2 ambil pengambilan liquid vco ini. Jangan salah sangka sebenarnya i dah lama ambil vco nie xp secara capsule coz takut xlalu nak amik yang liquid punya. Mesti tanya so naper i beli yang liquid punya? oleh kerna perut i makin membesar dan i tau khasiat untuk bawah perineum miss V dan  xkut bertambah ada strechmark maka memang amat digalakkan bagi ibu-ibu yang hamil mengambil VCO nie memang banyak khasiat dan insyaallah dipermudahkan untuk proses bersalin..amin..liquid vco catalyst nie memang besh la and xberbau serta harganyer pun berpatutan..kepada sesiapa yg dah wat order i akan poskan sok..yang nak baru wat order pun lei ok..harga lei runding..tew~~tew~~

credit by miss google


Favourite Dessert Nur Umairah & Ibu - Pengat Pisang

Assalamualaikum w.b.t

Tak disangka mana xjatuhnya kuah kalo xke nasi..ingatkan i jer yang minat favourite dessert owang melayu Pengat Pisang..rupa2nya anak dara i pun minat jugak..atas sebab anak i suka sangat makan pengat pisang, maka semalam i masak special tuk Nur Umairah dan suami tercinta. Nak masak pengat nie sonang ajo xsusah pun yg pengting kne ada gula merah, gula, santan, pisang dan secubit garam (bergantung kepada individu punya citarasa)hehehe..nak tambah sagu or pulut pun lei..aritue mama i wat camput ngan pulut memang power..sekuali i wat memang abis licin la..setengah owang suka letak pengat pisang yg sejuk ke dalam peti ais..ikut citarasa masing2..i kedua-duanya suka gak..memang lazat


May 24, 2012

Bukti Ibu Preggie Wat Audit



Assalamualaikum w.b.t






Minggu lepas i busy wat audit di IKBN Kuala Langat. Memang sonok la..besh sangat..semuanya ok..senang nak wat keje...so i memang ditugaskan untuk mengaudit Kawalan Pengurusan Aset dan Inventori. Walaupun badan dah sarat mengandung pun still jalankan tugas dengan penuh dedikasi dan bersungguh2..hehehe..ewah... tapi memang kena sentiasa cari check point tuk rehat la..kalo tak mau pengsan mak preggie nie..time kasih banyak2 kepada En. Rosdi, Cik Sazliza, Puan Mizabaizura dan Puan Lina sanggup menemankan i untuk check aset kat sane dan tak kurang juga melayan karenah i nie tak abis2 dan tak lupa jugak kepada cik abang yang bezy amik gambar kami di sane..huhuhuhu






::check tagging kat lampu studio::


::berposing nak shoot gmbr yg cantik w/pun dh buyung::



::contoh gambar dishoot::

::audit alat muzik::

::dah penat jalan lei la singgah mkn di dewan makan mereka::





::sambung mkn tuk ngah ari..memang lapau sgt::



May 22, 2012

Sambutan Hari Lahir Nur Umairah at Taska Al-Mizan

Assalamualaikum w.b.t

Tanggal 12 Mei 2012 (Sabtu) berlangsung la majlis sempena sambutan bayi2 dan kanak2 yang lahir pada bulan Januari until Mei secara beramai2 di Taska Al-Mizan..kali ini adalah yang ke-2 utk anak dara i sambut bezday di taskanya. For that day baru sempat dapat bergambar dengan rakan-rakan Nur Umairah. Teacher anak dara i nie memang suka manjakan anak i al-maklum dari bb smpai skang die xnak dengan penjaga lain. Sebab kat taska yang i hantar nie asyik bertukar penjaga. So susah ckit anak i nak sesuwaikan dengan owang lain. Maka sambutan bezday anak i nie memang meriah lah dengan keletah kanak2 yang sama2 sambut bezday dengan Nur Umairah. Terima kasih kepada teacher2 at Taska Al-Mizan yang dah masuk setahun menjaga anak i. Alhamdulilah wat masa ini memang puas ati. Nasib baik lak sempat booking tuk adik dier skali..hehehehe..takut jugak kalo teacher dier xnak amik bb g..since Nur Umairah dan ada kat cne maka direlakan jua menjaga "adiknya"...tq..very much...susah jugak nak cari penjaga yang lei paham karenah anak kita. Berikut adalah gambar yg sempat dicandid:-



::sesi Nur Umairah memotong kek bezday::



::muka kakak yg x-cited sambut bezday ngan kwn2::

::ibu jgn curi2 tgkp gmbr kakak nyer::

::amboi sedap nyer makan::

::kek bezday kakak..sedap bangat::

::say cheese to ibu::

::hadiah dari teacher tuk kakak::

::jeng..jeng..jeng::

::hadiah dr teacher gak..alat perhiasan
rmbut kakak..tq teacher::


::muka kakak yg kepenatan::

May 4, 2012

Learn How To Look Good


Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang tanya i kalo muka tak solek xcantik ker..erm..bukan xcantik..ia akan cantik dengan syarat penjagaan muka mestilah bersih dan paling penting kne rajin cuci muka dan wat treatment or makan supplement untuk kecantikan dalaman dan luaran. Sebenarnya apa yang diciptakan oleh Allah s.w.t semua kejadiannya adalah istimewa dan cantik cuba cantik nie ramai orang klafikasikan cantik nie hanya pada sekadar rupa..kalo xcantik boleh blahh..kalo camtu sampai bila la ramai yang xkawin2...huhuhu..topik yg i nak sharing nie bukan la camner nak jadi cantik dari segi rupa ker per..cuma biar la cantik atau nak kelihatan dipandang special oleh owang nie adalah sikap dan sifat serta tawaduk kita nie diletakkan dihadapan untuk memikat masyarakat disekeliling..orang SUKA..Allah s.w.t lagi SUKA..sweet gitu!!~~muka cantik kadang2 perangai tue tak seindah yang disangka..kalo tanya mana2 laki yang nakal2 nie mesti nak cari calon bakal isteri yang lemah lembut, dengar kata, berbudi bahasa, sopan santun dan beriman..kalo part cari bakal laki pun sama..mana ada orang kata nak cari laki cam HANTU nak jadi suami..xsilap2 kita yg lingkup ke neraka..seboleh-bolehnya cari yang molek2 (akhlak dan iman)..dalam al-quran pun ada menyebutnya ciri-ciri calon2 isteri/suami bagi orang islam yang wajib dicari..

Dulu i pun xdinafikan nak cari bakal suami yang hensem, ada pekerjaan yang bagus, dah ada umah dan kereta, hormat kat i dan kedua belah ibu bapa..tak lupa juga wang hantaran yg tinggi perlu la memenuhi kehendak i..camtu sekali..xp last2 Allah s.w.t tue Maha Kuasa walaupun i xdapat anak owang kaya xp bila dipk2kan i amat2 bertuah dapat suami yang baik, mendidik dan membimbing i, pandai uruskan rumah tangga, makan minum dan pebelanjaan harian pun alhamdulilah sentiasa cukup..ditambah pula dengan rezeki anak yang bertambah2..tubuh badan yang sihat dan macam2 g la..memang teramat2 bersyukur..bukan la terlebih2 nak memuji suami i xp alhamdulilah sepanjang mengenali dan bersama dengan suami smuanya cukup..jadilah yang baik dan terbaik di"mata" Allah s.w.t..pesan suami biarla cantik akhlak dan imannya baru la comei...hehehehe



May 2, 2012

Celebrate Bezday Suamiku Yang Dicintai


Assalamualaikum w.b.t

Sempena sambutan hari lahir hubie kami sambut kecil-kecilan sahaja kat Hotel Tanjong Vista, Kuala Terengganu tanpa anak dara yg comei lotei tue..mesti tertanya-tanya jauh nyer celebrate bezday sampai ke sana..erm..actually kebetulan i dengan hubie sama-sama pergi outstation wat audit kat Kuala Terengganu..maka dikesempatan ini kami pun celebrate bezday hubie yg jatuh pada tarikh 22.04.2012 (ahad)..oleh kerna disangkakan nak mencari kek adalah payah dikawasan hotel maka cari la kedai yang biasa-biasa..nasib baik ada driver yang nak tukang bawak nyer..walhal kat depan hotel (jauh sikit ke depan) ada Secret Recipe...nak pikir-pikirkan pun time tue duit amat la sengkek sangat so beli la kek yang murah2..hehehehe...sowi yer hubie..last-last suami yg blanja makan kat Secret Recipe depan hotel tue...sederhana xp meriah..Hepi Bezday sekali lagi kepada suamiku yang ku cintai dan sayangi yg ke 27...wah dah tua nampaknyer hubie ku nie..xp kategori ayah muda..baru umur 27 tahun dah masuk 2 orang anak..hihihihi..