YuP

Cahaya

December 5, 2011

11 Month 2 Weeks

Assalamulaikum w.b.t

Dah besau anak ibu nie..i really x-cited nak tengok Nur Umairah berjalan cepat dan tumbuh gigi..xp bertatih tue dah mula ada la. I puas hati sangat jaga anak i tanpa bantuan sesiapa. Time susah dan sakit anak i, kami lah yang menjaga Nur Umairah sepenuhnya. Bila diimbaukan dulu ada gak mak mentua i nak amik anak i jaga kat kampung. Sapa yang tahan tengok anak sendiri berjauhan dengan i. Time alik keje tue la kami ternanti-nanti nak tengok anak..I tak tahu la cam mana owang lain yang lei sanggup berjauhan dengan mak nyer..dari baby sampai dah besau bagi orang lain jaga (mak sendiri or mak mentua)..Even mama n papa i pun i tak nak menyusahkan. Biarlah i yang menjaga dan mencorak sendiri anak i. Owang kata dah pandai buat tue, pandai lah jaga..so far alhamdulilah kami masih boleh meng'handle' anak kami walaupun dah macam2 ragam dan karenah dibuatnya. Al maklum la anak i  dah nak besau nie bila nak masuk 1 year's nie cam2 dier blaja..bila i sikat rambut dier pun nak sikat rambut..bila kita ketuk kepala dier pun dah pandai buat..