November 18, 2011

My PhotoSh00t Part XIII

Assalamualaikum w.b.t

Actually gambar nie i amik untuk masuk contest TUDUNG FAREEDA awal tahun 2010 (dalam bulan 2 or 3 camtula)..then i got calling from team fareeda yang menyatakan i terpilih salah seorang finalis tuk contest tu..memang seronok but i terpaksa cancel oleh kerna ketika itu i sedang menjalani kursus induksi di Nilai. Memang sedih sangat..mungkin tiada rezeki..so bila lagi ada contest2 camnie yer..kalo sapa2 yang tau boleh la roger sama dengan i nyer..mungkin kali ini rezeki i pulak..hehehehe..nie adalah gambar yang bawa tuah tapi tak der la tuah sangat..belum masanya tiba kan..



My Lovely Beauty Product Part VI

Assalamualaikum w.b.t



Kali ini berkaitan dengan salah satu the best seller produk Catalyst iaitu produk Catalyst Collagen yang memang gorgeous..ok..produk ini masih lagi i makan..memang tak rugi kalo nak wajah cantik cam zaman baby2 gtu..hehehe!!~~



Collagen adalah protein yang paling penting di dalam badan manusia. Collagen membina 75% daripada tisu kulit dan bertindak sebagai pemegang untuk pembentukan struktur badan kita. Pengambilan collagen adalah amat penting kerana 1/3 protein yang terdapat dalam badan kita mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat menyebabkan kulit akan mula hilang keanjalan semulajadinya dan tanda-tanda awal kedutan mula jelas apabila mencapai pertengahan umur 20-an. Penambahan collagen adalah di syorkan bagi mengganti semula collagen dan membina semula sel-sel dan tisu-tisu badan.



Dengan mengamalkan Collagen from Catalyst brand adalah pilihan yang tepat bagi keanjalan dan ketegangan kulit kita. Kita semua sepatutnya start tambah collagen dr usia muda lagi untuk mengelakkan kulit hilang keanjalan pada usia yang tidak sepatutnya. You should take care of your skin :)







APAKAH COLLAGEN ?

Collagen merupakan satu produk yang telah diformulasikan berasaskan teknologi farmaseutikal untuk memberi manfaat yang tidak terhingga kerana tubuh badan pengamalnya dari hujung rambut ke hujung kaki.


COLLAGEN MERUPAKAN STRUKTUR PROTEIN YANG BERFUNGSI SEBAGAI :

  • Perekat dalam badan.
  • Ia merupakan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.
  • Ketika usia remaja dan awal 20-an, terdapat pertumbuhan hormon yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakkan perkembangan otot.
  • Untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel-sel badan baru.

APA KELEBIHAN COLLAGEN ?

Kajian klinikan telah menunjukkan keberkesanan collagen dalam :
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan.
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit.


KHASIAT MENGGUNAKAN CATALYST COLLAGEN

  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
  • Mengatasi masalah kulit kusam, kering dan berkedut.
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap.
  • Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau.
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ketahap maksima.


KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

  • Kulit tidak akan berminyak.
  • Dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang.
  • Dapat mengurangkan parut-parut yang ada dikulit.
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.
  • Minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lebih lancar.




Now let's go to FAQ Collagen.


 

Q : Collagen ni dlm bentuk serbuk ke cecair ke ape?

A : Collagen catalyst ni actually dlm bentuk serbuk dan ianya ada 3g per serving. Ada 15 sachets dalam 1 kotak. Makan 1 sachet 1 kali sehari, so kiranya sebulan perlu mengambil 2 kotak Collagen Catalyst. if nk makan 1 sachet untuk 2 hari sekali pn xpe tapi kalau nk cepat cantik, makan tiap2 hari. :)

 

Q : Rasa dia cmne? cam susu ke?

A : Nope dear. Rasa dia mcm masam2 manis, mcm manis buah la nk kata. kadang2 rasa dia cm rebina. Sedap sangat, wrna pink ke purplean, eheh :)

 

Q : So how much the price?

A : The price only RM 59.90 untuk semenanjung. Sabah / Sarawak RM 65.90. Cuba korg tgk harga2 collagen lain cmne :)


 

Q : Mcmana cara nk pemakanannya?

A : Ok cara dia sng je. korg amek collagen tu then makan dgn letak bwh lidah. Then better minum dgn jus buah utk lebih efektif. Kalau xde, air suam pun hokey. Waktu paling sesuai untuk makan produk ini adalah sebelum tidur ( 2-3 jam selepas makan malam) kerana pada waktu tidur, proses penyerapan amat efektif. Jika lupa makan pada waktu malam, boleh dimakan pagi sebelum sarapan pagi dan kemudian disusuli semula pada waktu malam, tiada pantang k.

 

Q : Adakah wanita mengandung/dalam pantang/period boleh makan produk ini?

A : Tiada masalah dimakan oleh wanita mengandung, dalam pantang & period. Sangat digalakkan kerana semasa mengandung kulit kita akan jadi lebih kering dan kusam. if selalu amalkan Collagen catalyst , kulit akan bertambah lembut, halus, xkusam serta membantu mengekalkan kecergasan & tenaga dalam badan. :)

 

Q : Adakah sebarang reaksi/simpton yg berlaku selepas mengambil produk ini mcm pening kepala ke sakit perut ke?

A : Alhamdulillah mengikut experience sy yg dah berbulan-bulan makan collagen ni xde la plak kesan pape. Malah rasa kulit makin tegang dan parut2 makin pudar :) Yang penting air kena minum banyak k untuk penyerapan collagen tu (disarankan minum air dalam 2 hingga 3 liter air masak).


 

Q : Org yang ade darah tinggi, kencing manis, jantung, gout, kanser, ketumbuhan boleh ke mkn produk ni?

A : xde masaalah kepada yang berpenyakit seperti di atas kecuali gout kerana gout biasanya tidak digalakkan dengan lebihan protein.


 

Q : Apa kandungan dlm collagen ni?

A : Kandungan yg ada seperti di kotak adalahi Maltodextrin, Tomato extract, Aloe vera extract, Collagen, Pomegranate powder, flavor, and dextrose.


 

Q : Halal ke ni??

A : Kwn2 pls jgn was2 bila da ada sijil Halal Jakim. Jakim da check sume ingredient ok. Collagen ni ada sijil Halal Jakim, dan it is made in Malaysia. Jgn risau takut ada gelatin bukan2 ke ape. It's halal. :)



p/s: credit by syuhada catalyst







































Trip Big Island, Johor 2017

  Assalamualaikum w.b.t   Semoga Allah s.w.t merahmati anda semua. Ramai yang tanya ‘bila ko nak update cite ko...