YuP

Cahaya

September 7, 2009

TuDung Gorgeous made ArABiAN





jUsT Want to share wit u'all tudung yang i beli kat Alamanda, Putrajaya..Nice lor n kain jenis cotton so xyah risau cox senang untuk di bentuk..hehehe..tudung nie di jual di kedai guilyn.







 


Harga tudung nie RM22.00 saja xp dlu i beli tudung yang kotak2 nie RM20.00 saja mybe dah rmai permintaan so diaorg markup lebih..

Bulan PurNama O


Assalamualaikum w.b.t






Bila dah berbuka posa tibalah untuk solat mahgrib, isyak n terawih..nak g semayang terawih perut dah kenyang lak..hehehe so kaum hawa juz wat kat umah manakala kaum adam di umah menunaikan solat terawih di Masjid Padang Lebar. Masih g dapat menikmati makanan2 yang sodap2..panjang umor. Bila dah masuk hari ke 16 hari berposa mula la terasa nak main bunga api. Dik mintak ckit bunga api..walaupun akak ko nie dah tua, xp xder la tue sangat pun ko penuhi la permintaan adinda mu ini...chewah!!






Bulan mengambang nak muncul



Wachout!!~~


Wah..nikmatnye..ehh korang dah raya ker lum



PEACE mengejut...



stand by..SAY CHEES!!



PEACE NOT WAR..



Tue pe bang ngah



Bangga dapat pegang mercun




Alar Pak Teh datang lak



Adik g abg ckit..jgn kedekut



hye pe kabo..namer kiter iznie





eh cam firework lak..tui..tui




Lor udak2 nie dah abis main ker..bru ako nak kuar tgk..

JuAdAh BerBuka &^_^&

Bila dah posa nie mesti teringin nak makan cam2 lauk pauk. Tp yang teringin sangat nak makan benda yang ada salai2 nie..yummy..yummy..besh yerk dapat makan. Nie antara juadah2 berbuka posa di kampung n9 xp ader makanan2 yamg xsempat nak candid such as pengat pisang, ayam salai masak lemak cili api dan dacal tauhu..
cian maklong i..untuk memenuhi permintaan i habis ayam2 maklong, i rembat..hehehehe
my mam ngah kcau ikan sembilang salai masak gulai lomak cili api
sebelah dier lak sos untuk masak ikan siakap 3 rasa (kak angah i yang masak)
Tauhu goreng nie lak untuk wat achal
Nie lak i xreti nak sebut xp i juz sebut mee tuk masak pengat..

BaLik KampuNG t(^_^)t

Keinginan untuk berbuka posa dikampung termakbul gak..minggu pas xalik cox cousin suspect kne H1N1 so xberani nak alik kampung. Alhamdulilah my consin dah sembuh so masa nie la tuk melepaskan kerinduan i kat sanak saudara dikampung. Berpeluang berbuka posa di kampung adalah salah satu yang memang kewajipan kami satu pamily untuk bersahur n berbuka posa di KUALA PILAH, N9..hehehe..jauh di sudut hati mau saja i terbang naik flight cox ponat sgt walaupun i xdrive...yehah!!cian my dad kne drive xhenti2. Sampai di kampung i di PADANG LEBAR, KUALA PILAH walaupun padang yo xleibar kira leibar gak la..i trus membuat pesanan ringkas or food order dkt my maklong..alhamdulilah my favourite i dimasak jua iaitu : i. ikan keli salai masak gulai lemak cili api
                                                           ii.ayam kampung salai masak gulai lomak cili api
                                                           iii.rendang sayur maman
Thanks lot maklong coz memahami keinginan anak buah mu nie..
Bau masuk kawasan JoHOL..not JOHOR yo..
Muka keletihan, biaso la posa..ceria la ckit..uiks


Balai Polis Batu KiKir, N9
Masih meneruskan Perjalanan..ikut jalan shortcut..Dad! u ar so biliant..
''Mama, adik gidam makan pegat pisang la!!''
Masked Rider Muslimah^^
Wokey i dah nampak kubah SElaMat Datang Ke Kuala Pilah
Masuk selekoh ke 'Kampung i Padang Lebar'
Sekolah mama n papa i 'Sek. Keb. Padang Lebar'
huyoi..melentik botul umah nie
i dah nampak Umah Maklong i..okei papa belok ckit jer g
Kolam pujaan ramai..jom kiter memancing..yehAAA
Maklong I Miss U..Tunggu k'pulangan anak buah mu nier
''Papa pintu pagar dah bukak la'' ''Jom Serbu''
''Assalamualaikum, Maklong n paklong..u hear me~~''

CaNdID!!@@

Orang yang xder keje nak wat jd jom kite lense candid gambar2 yang poyo masyuk nie..wahahahwahaha...